#
#
Uutinen 
 

Muotoilusarjan voitto Muodonvuoksi Oy:lle Plootu Fennica 2010 -kilpailussa

Plootu Fennica -kilpailun tarkoituksena on synnyttää ja löytää uudenlaisia tuotteita ja komponentteja, joissa ohutlevyllä on olennainen osa muotoilussa, valmistustekniikassa, rakenteessa tai innovatiivisuudessa. Kilpailu järjestetään joka toinen vuosi ja sen taustalla on Teknologiateollisuus.

Muodonvuoksi Oy pokkasi Plootu Fennica 2010-kilpailun muotoilusarjan voiton Lassila&Tikanojalle muotoilemallaan L&T® Ellipse-roska-astialla, joka on tuttu näky niin suomalaisessa kuin ulkomaisessakin kaupunkiympäristössä. Siihen voi törmätä jopa Dubain metrossa.

Kehitystyön tavoitteena oli uudistaa roska-astian muotoilua niin, että sen muodot erottuisivat edukseen vakiintuneista roska-astioista. L&T® Ellipse on muotoilultaan sympaattinen, mutta tyylikäs. Se tuo selkeästi uutta ilmettä ympäristöön, johon se valitaan.

L&T® Ellipse on Suomessa muotoiltu ja Suomessa valmistettu tuote, joka on herättänyt huomiota myös ulkomailla.

Tuomaristo kiittää:

Roska-astia on ystävällisen ja helposti lähestyttävän näköinen. Sympaattinen muotoilu suorastaan houkuttelee roskia astian kitaan eikä esimerkiksi sen katolle. Puhtaanapito ja siivottavuus on otettu hyvin huomioon. Muodot on tehty pehmeiksi eikä teräviä kulmia tai särmiä ole sopimattomissa paikoissa.

Tuote on helppo sijoittaa julkitiloihin, koska se sopii ulkomuotonsa puolesta eri ympäristöihin viestien samalla käyttötarkoituksestaan riittävän selkeästi. Ohutlevyä on käytetty taitavasti niin, että muutamilla osilla on tehty tarkoituksenmukainen hieno tuote.

Muotoilusarja on tarkoitettu muotoilijoille ja töille, joissa muotoilulla on suuri merkitys. Kilpailutyö voi olla täysin uusi tuote tai jonkin jo olemassa olevan tuotteen sovellus.

Muotoilusarjaan osallistuvan kilpailutyön arvostelussa painotetaan eniten muotoilua, tuotteen suunnittelun lähtökohtia ja valmista kokonaisuutta.

Arvostelussa tarkastellaan myös sitä, kuinka tuotteessa tai tuotteen osassa on käytetty ohutlevyä hyödyksi innovatiivisuuden, rakenteen ja valmistustekniikan kannalta.